World News » VCT Game Changers: Valorant – нова надія жіночого кіберспорту — ТСН

VCT Game Changers: Valorant – нова надія жіночого кіберспорту — ТСН

0

VCT Game Changers: Valorant – нова надія жіночого кіберспорту  ТСН

Розробник Valorant створив жіночу кіберспортивного лігу.

У лютому 2021 року компанія Riot Games, яка розробила гру Valorant, оголосила про створення програми VCT Game Changers. Її мета – дати жінкам і гравцям із гендерною варіативністю додаткові можливості для реалізації в кіберспорті.

Про Game Changers

У межах програми планують проводити професійну турнірну лігу VCT Game Changers Series, а також навчальні змагання для напівпрофесіоналів VCT Game Changers Academy. Перша подія ліги була призначена на березень 2021 року.

У навчанні учасниць VCT Game Changers Academy компанія Riot Games розраховує на допомогу дівчат із GALORANTs – одної з найбільших спільнот у грі Valorant.

Клуби із жіночими командами

Після того, як Riot Games оголосила про створення ліги VCT Game Changers Series, багато американських професійних клубів анонсувало власні жіночі підрозділи із Valorant. Серед них:

  • Counter Logic Gaming – CLG.Red;
  • Cloud9 – Cloud9 White;
  • Team Solomid – TSM Female;
  • Dignitas – Dignitas Female.

У більшості випадків, до складу команд із Valorant увійшли кіберспортсменки, які раніше виступали за CS:GO-колективи. Подібна тенденція характерна і для чоловічої Valorant-сцени.

клуб Evil Geniuses представив склад, до якого увійшли гравці обох статей – дві дівчини і три хлопці.

Турніри для жінок

Жіночі турнірии відбувалися ще до старту VCT Game Changers Series із Valorant. Як невеликі на $ 1-2 тис. на зразок ANEW Valorant Women’s Open і Valorant Girl’s Cup, так і великі – FTW Summer Showdown, де розіграли фонд у $50 тис.

Першим змаганням у межах VCT Game Changers Series став турнір VALORANT Champions Tour 2021: Game Changers North America Series 1 із фондом у $50 тис. Він стартував 25 березня і триватиме до 28-го.

Про наступні турніри ліги інформації ще немає.

Поки неможливо судити, чи стане дисципліна Valorant проривом для жіночого кіберспорту або ж ця ініціатива буде поступово занедбана, як сталося з іншими esports-іграми. Однак уже сама спроба варта уваги.

Source: news.google.com

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *