World News » ДРГ на Харьковщине, более 80 боевых столкновений: обзор карты боевых действий 8 мая

ДРГ на Харьковщине, более 80 боевых столкновений: обзор карты боевых действий 8 мая

0

ДРГ на Харьковщине, более 80 боевых столкновений: обзор карты боевых действий 8 мая  24 Канал

Кроме наступательных действий, Россия продолжает обстреливать Украину. В частности ночью враг массированно атаковал энергетическую инфраструктуру нашей страны, выпустив более 70 ракет и дронов.

Смотрите также Харьков атаковали «Шахедами», масштабы обстрела: хронология 801 дня войны

Какая ситуация на фронте 8 мая

В Генштабе сообщили, что за прошедшие сутки на фронте произошло 84 боевых столкновения. Больше всего атак враг совершил на Авдеевском, Бахмутском и Купянском направлениях.

Потери врага продолжают расти

Наши воины продолжают наносить российским войскам большие потери в живой силе и технике и эффективно истощать врага вдоль всей линии боевого соприкосновения.

В течение суток авиация Сил обороны и подразделения ракетных войск нанесли удары по самоходному миномету 2С4 «Тюльпан», пункту управления, 1 складу ГСМ и 5 районах сосредоточения личного состава противника.

Ситуація на фронті: продовження російських обстрілів

Україна знову стикається з масштабними обстрілами з боку Росії. На протязі останніх годин ворожі сили атакували енергетичну інфраструктуру нашої країни, запустивши понад 70 ракет та дронів. Це безперечно є ще одним порушенням перемир’я та продовженням військових дій з боку Росії.

За даними Генерального штабу, протягом останньої доби на фронті відбулося 84 військових зіткнення. Найбільше атак противник здійснив на напрямках Авдіївка, Бахмут та Куп’янськ. Проте, військова обстановка на Волинському та Поліському напрямках, що знаходяться під контролем Збройних Сил України (ЗСУ) «Схід», залишається стабільною, без суттєвих змін.

На Сєверському та Слобожанському напрямках ворожі сили продовжують зберігати свою військову присутність на прикордонних територіях, здійснюючи диверсійну діяльність з метою перешкодити переміщенню наших військ на небезпечні напрямки та збільшувати кількість мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону. Зокрема, ворожа диверсійна група намагалася перехопити наші сили в області Харківського району, в районі населеного пункту Пальна.

На Куп’янському напрямку нашими військовими відбито 16 атак у районах населених пунктів Синьковка, Піщане та Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області. На Лиманському напрямку Силами Оборони України (СОУ) відбито 3 атаки у районах населених пунктів Невське Луганської області та Терна Донецької області. На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 17 атак у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виємка, Спорне, Розділовка, Іванівське, Новий та Андріївка Донецької області. На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 27 атак у районах населених пунктів Олександрополь, Новоолександрівка, Прогрес, Євгенівка, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили Оборони України продовжують стримувати ворожу агресію у районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де противник, підтримуючи авіацію, 11 разів намагався прорвати оборону наших військ. На Оріхівському напрямку ворог 6 разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайданського Донецької області, а також Работине і північно-західніше Вербового Запорізької області. На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витиснути наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Таким чином, протягом минулої доби він спробував 3 безуспішні атаки на позиції наших військ. Втрати ворога продовжують зростати.

Наші воїни продовжують завдаючи російським військам великі втрати в живій силі та техніці, ефективно виснажуючи противника по всій лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил Оборони України та підрозділи ракетних військ завдали ударів по самохідному міномету 2С4 «Тюльпан», пункту управління, 1 складу ГСМ, а також в 5 районах сконцентровання особового складу противника.

Джерело: 24tv.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *